Dost verklaart verrassende transfer: Dat is wat je wilt als speler

Dost verklaart verrassende transfer: "Dat is wat je wilt als speler"

29-08-2016 21:08
11

Bas Dost had niet verwacht dat hij zou verkassen van VfL Wolfsburg naar Sporting Portugal. Afgelopen weekeinde zette de Oranje-spits zijn handtekening onder een vierjarig contract bij de Portugese grootmacht. 

Vanaf het eerste moment dat Dost bezig was met een vertrek bij Wolfsburg, was Sporting geïnteresseerd, laat de oud-speler van sc Heerenveen en Heracles Almelo weten voor de camera van FOX Sports. "Dat is wat je wilt als speler. Ik had absoluut niet verwacht dat het Portugal zou worden. Ik had Engeland, Spanje of ergens anders in Duitsland in mijn gedachten."

"Maar het is Portugal geworden en ik moet zeggen dat ik er erg naar uitkijk", glimlacht Dost. "Het is niet echt een competitie waarvan je verwacht dat je er gaat spelen. Ik ben er zondag geweest, ik was aanwezig bij de topper tegen FC Porto, en wat daar aan de hand was, dat was een behoorlijke sfeer. Ik kan niet wachten." Of alle transferperikelen afleiden van de interlandperiode met Oranje? "Het maakt mij persoonlijk echt geen zak uit."