Van Oostveen had al eerder vertrekplannen: 'In die periode serieus overwogen'

Van Oostveen had al eerder vertrekplannen: 'In die periode serieus overwogen'

29-08-2016 21:35
10

KNVB-directeur Bert van Oostveen overwoog in oktober 2015 óók al eens om zijn functie neer te leggen. Na de mislukte EK-kwalificatie van het Nederlands elftal speelde hij met de gedachte om op te stappen, vertelt hij maandag in een interview met de NOS. 

Eerder op de dag werd bekend dat Van Oostveen na zes jaar aftreedt als directeur betaald voetbal bij de Nederlandse voetbalbond. Toen in oktober bekend werd dat Oranje definitief niet aanwezig zou zijn op het EK in Frankrijk, was een afscheid ook al een optie, erkent hij. "Ik heb in die periode serieus overwogen om op te stappen. Maar we hadden er nog eens goed over gepraat intern en toen kwam ik tot de conclusie dat het niet het goede moment was. Ik ben geen wegloper", aldus Van Oostveen. 

Al in juni 2016 besloot hij om in september af te treden. "Voor ons de EK-loze maand, de tijd om goed na te denken. Je weet dat je dit niet tot je 65ste kan doen en dan is nu opstappen een logisch moment. Ik had het wel liever gedaan met een mooi EK achter de rug. Dat was het ideaalplaatje en dan zou ik ook meteen zijn gestopt. Maar dat mocht niet zo zijn."

Lees ook: KNVB bevestigt: Van Oostveen legt functie per 1 september neer