Bondcoaches laten Memphis links liggen: 'Het goede gevoel weer terugkrijgen'

Bondcoaches laten Memphis links liggen: 'Het goede gevoel weer terugkrijgen'

29-08-2016 22:10
14

Memphis Depay was één van de afwezigen in de selectie van het Nederlands elftal voor de duels met Griekenland en Zweden. Opvallend is echter dat de aanvaller van Manchester United ook niet is geselecteerd voor Jong Oranje. Bondscoach Fred Grim geeft uitleg. 

"Memphis had hier zeer zeker kunnen staan", aldus Grim in gesprek met Voetbal International. "Danny Blind heeft recent met Memphis gesproken. Daar is besproken dat hij eerst bij Manchester United zijn spelritme weer wil krijgen, minuten wil gaan maken. Het goede gevoel in het voetbal weer terugkrijgen. Op het moment dat dat lukt en hij daar stappen in maakt, dan komt Oranje cq Jong Oranje in beeld."

Wedden

Meer odds

Een wedstrijd met Jong Oranje zou een uitgelezen mogelijkheid zijn voor Memphis om eens ouderwets negentig minuten aan de bak te kunnen. Dat alternatief is ook in Zeist besproken, maar volgens Grim was het niet het beste alternatief. De oefenmeester bereidt zich momenteel met Jong Oranje voor op het EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland, vrijdag in Minsk. Alleen bij winst houdt het team uitzicht op plaatsing voor het eindtoernooi.