Ook Verbeek beschuldigt Overmars: 'Een week voordat AZ tegen Ajax speelde'

Ook Verbeek beschuldigt Overmars: 'Een week voordat AZ tegen Ajax speelde'

29-08-2016 21:58
34

Gertjan Verbeek is niet te spreken over de werkwijze van Marc Overmars, directeur spelersbeleid van Ajax. De voormalig trainer van AZ vertelde maandagavond tijdens voetbalpraatprogramma Voetbal Inside dat hij zich in het verleden regelmatig kapot heeft geërgerd aan Overmars. 

"Bij AZ heb ik persoonlijk zelf meegemaakt dat hij in januari, een week voordat wij tegen Ajax speelden, een speler van ons is gaan benaderen om te zeggen dat ze belangstelling hadden. Het jaar daarop flikten ze dat aan het einde van het seizoen. (...) Dan gaat-ie net in die week een speler bellen", aldus Verbeek. "Waarom doe je dat dan niet in de week erna? Of drie weken eerder?"

Eerder op de dag claimde Marcel Brands, technisch manager van PSV, dat Overmars deze zomer contact zou hebben gehad met zowel Luuk de Jong als PSV-target Bart Ramselaar. Verbeek stelt dus dat Overmars het wel vaker niet zuiver heeft gespeeld. "Dan gaan ze het gesprek aan met één van jouw spelers. Ik vind het niet netjes. Ik kan natuurlijk alleen vertellen uit eigen ervaring. Ik vind het niet kies."

Overigens hebben Overmars en Brands inmiddels contact gehad over de transferrel die maandagmiddag ontstond. De kou is inmiddels uit de lucht tussen de twee.