'Transfer van Ziyech bijna afgerond: elf miljoen euro plus diverse clausules'

'Transfer van Ziyech bijna afgerond: elf miljoen euro plus diverse clausules'

29-08-2016 22:47
86

De Telegraaf weet het zeker: Hakim Ziyech is binnen nu en 48 uur speler van Ajax. Volgens de krant hebben de Amsterdamse club en FC Twente bijna een akkoord bereikt over een transfer. Ajax betaalt zo'n elf miljoen euro voor de spelmaker. 

Dat bedrag kan nog gaan oplopen door verschillende clausules. Tijdens voetbaltalkshow De Tafel van Kees wist Telegraaf-journalist Valentijn Driessen maandagavond te melden dat de aankondiging van de Ziyech-transfer slechts een kwestie van tijd is. 

De international van Marokko zou al langere tijd zijn zinnen hebben gezet op een overstap naar Amsterdam. Een vertrek van Swansea City, Fenerbahçe of AS Roma, ploegen die recentelijk aan de stilist gelinkt zijn, was volgens Driessen dan ook nooit aan de orde.

Sinds enkele dagen gonst het van de geruchten rond Ziyech en zijn aanstaande vertrek naar Ajax. Eerder op de dag werd nog gemeld dat Ajax maximaal acht miljoen wilde betalen voor de linkspoot. Twente zou inzetten op veertien miljoen. Het lijkt er nu dus op dat beide partijen elkaar in het midden hebben gevonden.