'Ziyech weigerde verzoek van FC Twente om zijn deel in de transfer af te staan'

'Ziyech weigerde verzoek van FC Twente om zijn deel in de transfer af te staan'

30-08-2016 08:28
49

Ajax heeft maandagavond, twee dagen na het openingsbod, een akkoord met FC Twente bereikt over Hakim Ziyech. De Telegraaf geeft een inkijkje in de onderhandelingen die maandag in het midden van het land plaatsvonden.

Namens Ajax zaten financieel directeur Jeroen Slop en directeur spelersbeleid Marc Overmars aan tafel en namens FC Twente schoven directeuren Jan van Halst, Ted van Leeuwen en Onno Jacobs aan. Zondag had Ajax het openingsbod van 8 miljoen euro al verhoogd naar 9 miljoen euro, maar dat bedrag lag nog te ver van de som van 14 tot 15 miljoen euro die FC Twente wilde.

Dat was voor Ajax echter onbespreekbaar. Na maandag lang onderhandeld te hebben boden de Amsterdammers aan het einde van de dag 10,5 miljoen euro. FC Twente zat op 11,5 miljoen euro. Dat verschil werd later op de avond teruggebracht en beide partijen weden het eens over een transfersom van 11 miljoen euro. Veertig procent van dat bedrag moet FC Twente overmaken naar sc Heerenveen, de oude club van Ziyech, en het kamp-Ziyech.

Overigens legde FC Twente wel bij Ziyech de vraag neer of hij bereid was om zijn aandeel in de transfer af te staan. Dit gebeurt vaker in de slotfase van transferonderhandelingen. Ziyech weigerde dit omdat hij zich tot de laatste wedstrijd met ziel en zaligheid heeft ingezet voor de club, hij altijd loyaal is geweest aan FC Twente en er stond tijdens de crisis, toen het bestuur het liet afweten.