Update: Oranje-staf vraagt internationals om brief te tekenen

Update: Oranje-staf vraagt internationals om brief te tekenen

30-08-2016 22:15
26

Bondscoach Danny Blind is, net als veel Oranje-internationals, niet blij met het aanstaande afscheid van Hans Jorritsma. De 67-jarige teammanager van het Nederlands elftal kreeg onlangs te horen dat hij dient te vertrekken. 

"Hans is twintig jaar elftalleider van het Nederlands elftal, maar de KNVB wil afscheid nemen van hem en dat vind ik heel jammer. Ik ben het met die beslissing niet eens", aldus Blind in een interview met sportmagazine Helden. 

"Hans is gelouterd, een op en top professional. Hij is heel belangrijk voor onze staf. Ik houd hem er graag bij tot en met het WK in Rusland. Dat heb ik intern ook laten weten, maar uiteindelijk is het een beslissing van de directie."

"Hans is een enorm toegevoegde waarde voor mij. Op dit moment zoekt de KNVB naar een opvolger en de afspraak is dat Hans blijft totdat die persoon is ingewerkt. Ik zeg dan: laat het eindstation het WK 2018 zijn. Dat is een verschil van inzicht en de directie is daar leidend in, maar ik verzet me daar wel tegen", besluit Blind. 

Update 22:15: Oranje-bondscoach Danny Blind bevestigt tegenover het Algemeen Dagblad dat de internationals is gevraagd om een brandbrief te tekenen voor het aanblijven van Hans Jorritsma. "De spelers is gevraagd een brief te ondertekenen. Op initiatief van ons als staf, ja. Ik heb nog de hoop dat de beslissing wordt teruggedraaid."