'Van Breukelen is de volgende die moet opstappen, hij is nu al ongeloofwaardig'

'Van Breukelen is de volgende die moet opstappen, hij is nu al ongeloofwaardig'

30-08-2016 10:20
32

Met het vertrek van Marco van Basten is de chaos bij de KNVB compleet. Volgens Arno Vermeulen, chef voetbal van de NOS, is ook de positie van nieuwbakken technisch directeur Hans van Breukelen al zo goed als onhoudbaar geworden.

"Van Breukelen begon afgelopen vrijdag met een grote persconferentie. Daar meldde hij dat hij van transparantie hield", steekt Vermeulen van wal op de website van zijn werkgever. "Hij was heel lang aan het woord, maar heeft toen maar een deel van het verhaal verteld. Hij wist namelijk al dat Van Basten naar de FIFA wilde. Hij kon niet meer zeggen, zegt hij nu."

Volgens Vermeulen zijn de optredens van Van Breukelen tegenstrijdig met het begrip transparantie. "Hij is eigenlijk de volgende die gewoon op moet stappen. Van Breukelen had die persconferentie nooit moeten beleggen, hij is nu al ongeloofwaardig." Eerder stapten ook assistenten Ruud van Nistelrooy en Dick Advocaat al op. Bovendien liepen de onderhandelingen met Ruud Gullit stuk.

Het is een chaos bij de KNVB in Zeist, concludeert Vermeulen. "Eigenlijk kan Blind niet meer tegenvallers hebben. Die wedstrijd tegen Zweden is cruciaal. Als Nederland die verliest, dan zal Blind waarschijnlijk ook moeten opstappen."