Ajax en de KNVB keihard aangepakt: 'De term wanbeleid is nog te veel eer'

Ajax en de KNVB keihard aangepakt: 'De term wanbeleid is nog te veel eer'

30-08-2016 10:52
78

De onrust rond het Nederlands elftal gaat zijn weerslag hebben op de sportieve prestaties. Dat denkt althans Alfons Groenendijk. De equipe van bondscoach Danny Blind speelt volgende week dinsdag de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden.

"Het heeft invloed op de spelers. Misschien niet op allemaal, maar als het er vier of vijf zijn, dan zijn dat er vier of vijf te veel", zegt Groenendijk in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken. De voormalig trainer van Willem II, FC Den Bosch en Excelsior ziet parallellen tussen het beleid van de KNVB en dat van Ajax, dat in de voorronde van de Champions League werd vernederd door FK Rostov.

"Ik had er pijn van in mijn buik, maar ook mij verbaasde het eerlijk gezegd niet helemaal", stelt Groenendijk over de zeperd van Ajax in Rusland. "Het gekke is dat Hakim Ziyech nu ineens moet komen. Een vriend van me noemt dat 'management by accident': je gaat iets doen omdat er iets fout gaat. Er is inderdaad een parallel met de KNVB. Het heeft alles van paniekvoetbal."

"De term wanbeleid is nog te veel eer voor wat daar allemaal gebeurt", vult Voetbal International-verslaggever Freek Jansen aan. Hij vindt het dan ook te vroeg om Peter Bosz de matige start aan te rekenen. "De keuze voor Bosz heeft ook weer met beleid te maken. Als je kiest voor Bosz, dan weet je dat het tijd nodig heeft voordat zijn spel eruit komt. Kijk maar naar zijn vorige clubs."