Kuyt sloeg advies zaakwaarnemer in de wind: 'Feyenoord, ik zou het niet doen'

Kuyt sloeg advies zaakwaarnemer in de wind: 'Feyenoord, ik zou het niet doen'

30-08-2016 10:52
13

Toen Dirk Kuyt anderhalf jaar geleden aan zijn zaakwaarnemer Rob Jansen liet weten dat hij wilde terugkeren naar Feyenoord, vond zijn belangenbehartiger dat geen verstandige keuze. De routinier kon bij andere clubs véél meer geld verdienen. 

"Rob zei: ik zou het niet doen, ik heb hier een map met misschien wel tien clubs uit Australië, Amerika, het Midden-Oosten maar ook uit Europa", vertelt Kuyt in een uitgebreid interview met sportmagazine Helden. "Ik zei: ik wil naar Feyenoord."

Wedden

Meer odds

"Oké, als jij naar Feyenoord wil, doen we dit boek weg en dan gaan we dat regelen, zei Jansen. Ook al vind ik het een merkwaardige keuze, want je hebt nog veel in je en je kunt nog makkelijk ergens anders in Europa spelen."

"Zo werd het Feyenoord. Dat ik veel in moest leveren, dat was een zekerheid", aldus de aanvoerder van de Rotterdamse club. "Ik wilde binnen de selectie gewaardeerd worden, meer vroeg ik niet. Ik heb eigenlijk nooit over geld gesproken. Ik wilde waardering voelen en voelen dat ze mij graag terug wilden hebben."