Sneijder: 'Het kan zomaar zijn dat ik niet speel tegen Griekenland en Zweden'

Sneijder: 'Het kan zomaar zijn dat ik niet speel tegen Griekenland en Zweden'

30-08-2016 14:06
20

Waar generatiegenoten als Rafael van der Vaart en Robin van Persie uit beeld lijken bij het Nederlands elftal, is Wesley Sneijder nog altijd van de partij. De middenvelder beseft evenwel dat ook zijn rol binnen Oranje op de tocht staat.

Naast Van der Vaart en Van Persie ontbreekt onder meer Klaas-Jan Huntelaar, terwijl Arjen Robben nog altijd geblesseerd is. "De sterken blijven altijd over", zegt Sneijder met een glimlach tegen Metro. "Maar ik kijk er eigenlijk niet op die manier naar. Zo zit Maarten Stekelenburg er nu weer bij en is Robben onomstreden als hij fit is."

Sneijder zelf is niet langer verzekerd van een basisplaats. Daardoor moet hij mogelijk afscheid nemen van het vice-aanvoerderschap. "Het aanvoerderschap gaat gepaard met een basisplek. Het is geen issue voor mij. Het kan zomaar zijn dat ik niet speel tegen Griekenland en Zweden. Concurrentie is er altijd geweest bij Oranje, niet alleen op het middenveld en dat is alleen maar goed."

Toch benadrukt Sneijder dat hij zich niet neerlegt bij een bijrol. "Natuurlijk ga ik niet met een vrolijk gezicht op de bank zitten. Ik heb inmiddels 121 interlands gepeeld en ik hoop dat er nog heel wat bijkomen. Dan moet je fit zijn en laten zien dat je ervoor wilt knokken. Volgens mij heb ik wel bewezen dat ik dat kan en wil. Ik blijf in ieder geval beschikbaar."