Barcelona doet opnieuw zaken en stuurt aanvaller op huurbasis naar Valencia

Barcelona doet opnieuw zaken en stuurt aanvaller op huurbasis naar Valencia

30-08-2016 14:18
4

Munir El Haddadi vertrekt met onmiddellijke ingang bij FC Barcelona. Valencia neemt de twintigjarige aanvaller op huurbasis over, zo maakt de club dinsdagmiddag bekend.

Bevalt de samenwerking van beide kanten, dan kan Munir op permanente basis de overstap naar Valencia maken. De club uit de sinaasappelstad heeft een optie tot koop bedongen. De hoogte van het afgesproken bedrag is niet bekend. Munir is na Nani, Alvaro Medran, Martin Montoya en Mario Suarez de vijfde zomeraankoop van Valencia.

Het was al langer bekend dat Munir op zoek is naar meer speelminuten, omdat hij geen aanspraak maakt op een basisplaats zolang Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar in Camp Nou spelen. Hij maakte sinds de zomer van 2014 deel uit van de selectie van de Catalanen. In de Primera División maakte hij vier doelpunten voor Barça.

De overstap van Munir naar Valencia maakt waarschijnlijk deel uit van de deal rond Paco Alcacer. De spits verruilde Valencia dinsdagmiddag voor dertig miljoen euro voor Barça. In Camp Nou ondertekende hij een contract voor vijf seizoenen.