Cruijff voelt wel wat voor naamsverandering Schiphol: Zou het mooi vinden

Cruijff voelt wel wat voor naamsverandering Schiphol: "Zou het mooi vinden"

30-08-2016 15:06
50

Jordi Cruijff staat achter de suggestie om Schiphol te vernoemen naar zijn in maart overleden vader. Dat zegt hij desgevraagd in een interview met Helden.

"Ik zou het mooi vinden, eerlijk gezegd. Welke grote Nederlanders heb je, Rembrandt, Van Gogh en mijn vader. Maar misschien is mijn vader niet belangrijk genoeg. En Schiphol is natuurlijk Schiphol", aldus Jordi Cruijff, technisch directeur van Maccabi Tel Aviv, in gesprek met het magazine.

Eerder wel al geopperd om de Amsterdam Arena te vernoemen naar Cruijff. Die plannen liggen echter op de plank, omdat de familie eerst toestemming moet geven. Een woordvoerder liet onlangs weten dat daar geen haast mee wordt gemaakt.

Cruijff blikt in het interview ook terug op de dood van zijn vader. "Hij heeft het maar één dag moeilijk gehad. Dat zie ik als een gift, zeker als je ziet hoe deze ziekte mensen kan aantasten en helemaal laten wegkwijnen. Dat is hem gelukkig bespaard gebleven. Hij is echt op zijn Cruijffiaans weggegaan, met: Jongens goedendag."