De Graafschap krijgt forse straf na rellen rondom duel met Go Ahead

De Graafschap krijgt forse straf na rellen rondom duel met Go Ahead

30-08-2016 18:28
28

De Graafschap heeft een forse straf voorgelegd gekregen van de tuchtcommissie van de KNVB. Het schikkingsvoorstel betreft een thuiswedstrijd spelen zonder publiek en een geldboete van 17.500 euro.

De club uit de Achterhoek krijgt de straf naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de play-off-wedstrijd tegen Go Ahead Eagles op 22 mei. Na het laatste fluitsignaal renden honderden fans het veld op. Enkelen zochten zelfs de confrontatie met spelers van Go Ahead en deelden flinke klappen uit.

Wedden

Meer odds

"Ik durf nu nog niet te zeggen dat we er niet mee akkoord gaan", zegt commercieel directeur Martine Zuil tegen Regio 8. "Maar mijn eerste indruk is dat het wel heel fors is. Ik snap dat er dingen zijn gebeurd die absoluut niet mochten gebeuren, maar die wedstrijd zonder publiek, onvoorwaardelijk. Daar wordt over tien jaar nog over gesproken.”

Naast De Graafschap heeft ook Go Ahead Eagles een schikkingsvoorstel ontvangen. De Deventenaren krijgen een geldboete van 12.500 euro en een voorwaardelijke thuiswedstrijd zonder publiek opgelegd van de KNVB. De Graafschap heeft nog tot 5 september de tijd om te reageren op de straf.