Opmerkelijk eerste interview Ziyech: Ik had er eigenlijk totaal geen zin meer in

Opmerkelijk eerste interview Ziyech: "Ik had er eigenlijk totaal geen zin meer in"

30-08-2016 19:25
51

De supporters van Ajax hoeven zich geen zorgen te maken dat Hakim Ziyech geen vuil werk opknapt in Amsterdam. Dat belooft de nieuwste aanwinst dinsdag in opvallende bewoordingen.

Ziyech verdedigde bij FC Twente zelden mee, iets wat Ajax-trainer Peter Bosz en de supporters niet zullen tolereren. Zelf heeft hij daar wel een uitleg voor. "Dat ik bij Twente bijvoorbeeld niet meeverdedigde en dat soort dingen, dat heeft natuurlijk allemaal te maken met andere dingen die speelden", begint de 23-jarige spelmaker tegenover FOX Sports.

"Kijk, aan het begin van het seizoen had ik er eigenlijk totaal geen zin meer in. Op een gegeven moment heb je gewoon iets nieuws nodig. Dat heb ik nu. Dan zal ik gewoon weer normaal doen en ook gewoon weer gaan verdedigen."

Ziyech wordt door velen gezien als de redder van Ajax. "Dat is wat ze zeggen, ja", erkent hij. "Maar het is aan jezelf of je die druk op jezelf legt of niet. Ik kan wel redelijk onder druk presteren. Wanneer ik tevreden ben? Als we kampioen worden. Het maakt mij allemaal niet uit, als we maar kampioen worden."