Update: Nantes bevestigt opmerkelijke transfer: Sigthórsson collega Sneijder

Update: Nantes bevestigt opmerkelijke transfer: Sigthórsson collega Sneijder

30-08-2016 21:50
5

Kolbeinn Sigthórsson vertrekt definitief naar Galatasaray. De IJslandse spits, die de overgang op zijn eigen Instagram bevestigt, komt over van FC Nantes.

Daarmee heeft Sigthórsson een mooie transfer overgehouden aan zijn goede EK. Op het toernooi in Frankrijk maakte hij in de vijf wedstrijden die de IJslanders speelden, twee doelpunten. Zijn goal in de achtste finale tegen Engeland was zijn finest moment.

De 26-jarige Sigthórsson speelde uiteindelijk dus slechts één jaar bij het Franse Nantes. Daar tekende hij vorig jaar nadat hij bij Ajax mocht vertrekken. Nantes betaalde vier miljoen euro voor Sigthórsson.

Hoewel de spits de transfer dus al bevestigt, hebben beide clubs dat nog niet gedaan. Het is derhalve nog niet duidelijk of het om een huurdeal gaat. Dat is volgens Turkse en Franse media wel de verwachting. Als Galatasaray tevreden is over Sigthórsson, kunnen de Turken hem komende zomer definitief vastleggen.

Update 21.50 uur: Daar is dan ook de bevestiging van FC Nantes. De Franse club meldt dat Sigthórsson voor één seizoen verhuurd wordt en dat Galatasaray tevens een optie tot koop bedongen heeft. 

 

Proud to have joined this amazing club!@galatasaray

Een foto die is geplaatst door kolbeinnsigþórsson (@kolbeinnsigthorsson) op