Update: 'Twee transferopties blijven over voor buitenkansje van Arsenal'

Update: 'Twee transferopties blijven over voor buitenkansje van Arsenal'

31-08-2016 08:15
4

De transferperiode is bijna ten einde, maar vanuit Engeland is er mogelijk nog opvallend nieuws te melden. Jack Wilshere zou namelijk op het punt staan om Arsenal op huurbasis te verlaten.

Italiaanse én Engelse media, waaronder Sky Sport Italia en The Daily Telegraph, melden dat de Londenaren de middenvelder twee jaar zouden willen verhuren aan AS Roma. Wilshere zou door Arsenal zijn aangeboden aan de Italiaanse grootmacht, waarmee het goede banden heeft. Eerder deze zomer verkaste namelijk ook Wojciech Szczesny op huurbasis naar Rome.

Struikelblok zou het flinke jaarsalaris van Wilshere kunnen worden, want de speler verdient in Londen 5,5 miljoen euro. Arsenal zou echter bereid zijn om een groot gedeelte van het salaris voor zijn rekening te nemen, zodat de Engelsman speelminuten kan maken in Italië. Wilshere miste afgelopen seizoen een groot deel van de tweede seizoenshelft door blessureleed.

Update 23:22: Niet alleen AS Roma is kandidaat om Jack Wilshere tijdelijk over te nemen van Arsenal. Het doorgaans goed ingevoerde Sky Sports weet te melden dat ook Watford, Crystal Palace, AFC Bournemouth, Sporting Lissabon en Benfica in de race zijn voor de middenvelder. De clubs zullen echter haast moeten maken.

Update 31-08, 08.15 uur: Er zijn nog twee kandidaten voor Wilshere overgebleven, zo meldt Sky Sports. Het gaat om Crystal Palace en AFC Bournemouth. Zij kunnen het buitenkansje van de transfermarkt voor een seizoen lang huren!