'UEFA schopt heilig huisje omver: Champions League niet meer om 20.45 uur'

'UEFA schopt heilig huisje omver: Champions League niet meer om 20.45 uur'

30-08-2016 21:56
34

Een heilig huisje wordt omver gekegeld: vanaf het seizoen 2018-2019 zijn wedstrijden in de Champions League niet meer om kwart voor negen 's avonds. Dat meldt het Duitse Sport Bild.

De UEFA wil de toernooi-opzet aanpassen om de inkomsten door televisierechten een boost te geven. Dat kan door een deel van de wedstrijden om 19.00 uur te spelen en het andere deel om 21.00 uur, min of meer zoals in de Europa League nu al gebeurt. Op die manier zijn er twee keer zoveel Champions League-wedstrijden op tv.

De UEFA zal deze verandering op korte termijn aankondigen, meldt het Duitse medium. De Europese voetbalbond sleutelt überhaupt al even aan een nieuwe opzet. Vorige week werd bekendgemaakt dat de grote Europese competities over een paar jaar vier clubs mogen leveren aan de groepsfase van het toernooi. Nu is het nog zo dat de beste drie Europese competities drie directe plaatsen en één kwalificatieticket krijgen. Op de UEFA-ranking staan Spanje, Engeland en Duitsland in de top-drie. Italië is vierde.