'Ajax dreigt El Ghazi nog kwijt te raken: 12 miljoen euro zwart op wit'

'Ajax dreigt El Ghazi nog kwijt te raken: 12 miljoen euro zwart op wit'

31-08-2016 01:07
47

Ajax dreigt Anwar El Ghazi op de slotdag van de zomerse transferperiode nog kwijt te raken. De Telegraaf meldt dat de rechtsbuiten een opmerkelijke rechtspositie heeft.

El Ghazi heeft volgens de ochtendkrant zwart op wit dat hij voor twaalf miljoen euro mag vertrekken. De clausule zou in een eerder stadium zijn afgesproken tussen speler en club. Een vertrek zou de Amsterdammers slecht uitkomen, omdat er nog maar weinig tijd is voor het strikken van een vervangende aanvaller.

Het staat echter niet vast dat El Ghazi woensdag ook daadwerkelijk gáát vertrekken. De 21-jarige aanvaller maakt sinds 2014 deel uit van de Amsterdamse hoofdmacht, maar kwakkelt al geruime tijd met zijn vorm. In de laatste competitiewedstrijd van Ajax (0-3 zege op Go Ahead Eagles) bleef hij negentig minuten op de bank.

El Ghazi wordt al maanden gelinkt aan een transfer naar de Serie A. Internazionale, AC Milan en SS Lazio hebben op verschillende momenten toenadering gezocht, maar drukten nooit door. Ajax liet eerder deze zomer met Arek Milik (Napoli), Viktor Fischer (Middlesbrough), Sheraldo Becker (ADO Den Haag), Lesly de Sa (Slovan Bratislava), Richairo Zivkovic (FC Utrecht) en Robert Muric (Pescara) al zes aanvallers gaan.