Update: 'Excelsior heeft al persoonlijk akkoord met Nederlandse aanvaller'

Update: 'Excelsior heeft al persoonlijk akkoord met Nederlandse aanvaller'

31-08-2016 08:05
3

Excelsior kan zich op de slotdag van de transfermarkt nog versterken met Mike van Duinen. De Kralingers lijken de beste papieren te hebben in de strijd om de 24-jarige aanvaller, meldt De Telegraaf.

Van Duinen kreeg dinsdagavond na zware onderhandelingen met zijn werkgever Fortuna Düsseldorf toestemming om op zoek te gaan naar een nieuwe club. Naast Excelsior is ook Wigan Athletic, dat uitkomt in het Championship, nog in de race. De Rotterdammers genieten evenwel de voorkeur van Van Duinen, die veel waarde hecht aan de aanwezigheid van trainer Mitchell van der Gaag.

Wedden

Meer odds

Van Duinen kan na Hicham Faik de tweede aanwinst in evenzoveel dagen worden voor Excelsior. De oud-speler van ADO Den Haag ging in de zomer van 2015 aan de slag bij Tweede Bundesliga-club Fortuna Düsseldorf, maar een vaste waarde werd hij daar niet. Het voorbije halfjaar speelde Van Duinen op huurbasis voor Roda JC, waarvoor hij twee keer scoorde in dertien optredens.

Update 8.05 uur: De overgang van Mike van Duinen naar Excelsior lijkt een kwestie van tijd. De aanvaller bereikte eerder al een akkoord met de Rotterdammers, meldt ex-RTV Rijnmond-verslaggever Jan Dirk Stouten op Twitter. Hij heeft nu ook toestemming van Fortuna Düsseldorf om te vertrekken.