Gullit zet Oranje-deur op een kier: De KNVB moet schoon schip maken

Gullit zet Oranje-deur op een kier: "De KNVB moet schoon schip maken"

31-08-2016 06:40
8

Ruud Gullit sluit niet uit dat hij toch nog aan de slag gaat bij het Nederlands elftal. De 53-jarige oud-international zag vorige week af van een functie als assistent bij Oranje, maar hij houdt de deur voor de KNVB open.

"De KNVB moet schoon schip maken. Het gerommel moet over zijn. En als ze dan naar mij toe komen met de juiste intenties kan alles anders zijn", zei Gullit in het NPO Radio 1-programma Langs de Lijn En Omstreken. Hij zag vooral uit naar het begeleiden van spelers, zodat die beter in hun vel zitten. 'Als gevoelsmens' vond de oud-speler van Feyenoord, PSV en AC Milan zich daar geschikt voor.

De onderhandelingen met technisch directeur Hans van Breukelen van de KNVB liepen echter stuk, mede doordat werd verzwegen dat Marco van Basten vertrekt bij het Nederlands elftal. Gullit wil er voorlopig niet al te veel woorden meer aan vuil maken. "Ik vind het op dit moment belangrijk dat het Nederlands elftal goed gaat spelen."

"We willen allemaal dat Nederland naar het WK gaat. Daar zijn ze voor in voorbereiding, dus ik vind niet dat ik dat podium moet nemen", aldus Gullit, die vindt dat Oranje zich moet kunnen aanpassen aan de tegenstanders. "Dat deden wij in 1988 ook."