Ajax was al eerder met Ziyech bezig dan dat clubs zich voor Riechedly meldden

"Ajax was al eerder met Ziyech bezig dan dat clubs zich voor Riechedly meldden"

31-08-2016 06:34
18

Het is voor 99 procent zeker dat Riechedly Bazoer bij Ajax blijft, zo laat zijn broer en zaakwaarnemer Irchandly Bazoer weten aan De Telegraaf. Dit ondanks het feit dat VfL Wolfsburg en Napoli concreet werden, vlak voordat de transfermarkt gaat sluiten. Wolfsburg was bereid om aan de vraagprijs van 27 miljoen euro minus bonussen te voldoen.

"Riechedly wil en gaat vechten voor zijn basisplaats", begint Irchandly Bazoer. Ajax droeg een mogelijk vertrek van Bazoer als reden aan om Hakim Ziyech te halen. "Maar Ajax was al eerder met Ziyech bezig dan dat clubs zich voor Riechedly melden. We hebben het er daarom uitgebreid over gehad. Hij wil niet overhaast uit Amsterdam vertrekken en laat zich al helemaal niet naar de uitgang duwen."

Duidelijk is dat Bazoer onder trainer Peter Bosz even geen basisspeler is. "Riechedly speelt nu even niet, maar voelt zich prettig in Amsterdam en heeft het gevoel dat hij bij Ajax nog niet is uitgeleerd. En Ries is niet bang voor concurrentie. Hij zal alles in het werk stellen om zijn basisplaats te heroveren. De buitenlandse belangstelling is een motivatie om snel weer zijn hoge niveau te halen."

Lees ook: Ajax houdt Bazoer uit de klauwen van twee clubs