Opvallende rol voor Siem de Jong bij PSV na 'fikse tegenvaller' voor Cocu

Opvallende rol voor Siem de Jong bij PSV na 'fikse tegenvaller' voor Cocu

31-08-2016 07:16
9

Hoewel Jürgen Locadia de komende twee maanden is uitgeschakeld, gaat PSV niet meer de transfermarkt op voor een extra spits. De 22-jarige gelegenheidslinksbuiten, die kampt met een liesblessure, gold als stand-in voor Luuk de Jong.

Die rol lijkt nu, opvallend genoeg, te worden overgenomen door Siem de Jong, de oudere broer van de PSV-captain. Dat liet trainer Phillip Cocu doorschemeren, meldt het Eindhovens Dagblad. Ook Gastón Pereiro en Florian Jozefzoon kunnen in de punt van de aanval uit de voeten. Laatstgenoemde mag vertrekken, maar van een transfer lijkt het niet meer te komen.

Cocu noemt de blessure van Locadia een 'fikse tegenvaller'. "We hebben graag zoveel mogelijk spelers tot onze beschikking en in de aanval een aantal verschillende types als opties. Met Jürgen valt nu een belangrijke schakel tijdelijk weg."

Cocu verwacht een rustige laatste transferdag in Eindhoven. Alleen Adam Maher is momenteel op weg naar de uitgang. "Ik verwacht geen heel spectaculaire dingen meer, maar je weet het gewoon nooit."