Van der Sar: In dit geval heb ik zelf ook met Rafael gesproken

Van der Sar: "In dit geval heb ik zelf ook met Rafael gesproken"

31-08-2016 07:27
18

Ajax-directeur Edwin van der Sar is niet blij met de positie waarin Ajax verkeert. De voormalig doelman van de Amsterdammers kreeg onlangs zelfs steunbetuigingen rond de Champions League-loting.

"Dat is het meest pijnlijke van alles", verklaart Van der Sar in Voetbal International. "Als sportman wil je alles horen, maar geen medelijden. Als ze je zielig gaan vinden, sorry voor je gaan zeggen, dan doet het pas echt pijn. 'Het zal wel een ontluistering voor je zijn…' of 'Ik weet ook niet wat ik moet zeggen…' Dat soort teksten, ze hadden medelijden met Ajax."

De grote vraag is waardoor Ajax in de dip is beland. Heeft het met het spelersbeleid te maken? En stellen aankopen teleur? "Dat weet ik niet, dat lijstje heb ik niet voorhanden. (…) Natuurlijk is het niet prettig voor het technisch hart als versterkingen zoals Yaya Sanogo geen versterkingen blijken te zijn. Of iemand als Cuenca, die echt veel potentie had, maar alleen maar geblesseerd was."

Van der Sar weet dat het tweeledig is en dat er ook voltreffers zijn van Marc Overmars en consorten. Hij somt Kasper Dolberg, Arek Milik en Amin Younes op. En Heiko Westermann dan? Werd hij aangetrokken door verhalen van Rafael van der Vaart? "Zo makkelijk gaat dat niet. En ik wil niet te veel op de stoel van Marc gaan zitten. Maar in dit geval heb ik zelf ook met Rafael gesproken."