Westermann voelt 'enorme druk' bij Ajax: 'Drie keer gespeeld, drie keer gewonnen'

Westermann voelt 'enorme druk' bij Ajax: 'Drie keer gespeeld, drie keer gewonnen'

31-08-2016 08:52
22

Heiko Westermann begon niet heel goed bij Ajax en stelt dat de druk enorm is in Amsterdam. In gesprek met Hamburger Morgenpost gaat hij in op zijn eerste weken - en indrukken - in Nederland.

"De mensen zijn heel vriendelijk, spreken allemaal perfect Engels en begrijpen Duits. Ik ben erg tevreden", stelt Westermann. Zijn er voetballend veel verschillen met Duitsland? "Ik kan alleen maar over Ajax oordelen. Je merkt dat ze hier op een mooie manier willen voetballen, dat wordt van ons verwacht, want we zijn de grootste club. En heel brutaal wordt er puur ingezet op de jeugd. De gemiddelde leeftijd bij ons is 22 jaar."

Westermann start lang niet altijd in de basis bij Ajax. "Dat is afgesproken, omdat ik hier onlangs pas ben begonnen. Maar de feiten liegen niet: ik heb drie keer gespeeld en drie keer wonnen we", vervolgt de Duitser, die stelt dat Ajax het niet verdiende om verder te gaan in de Champions League. "Niet als je zo speelt. Daarvoor kregen we een flinke draai om de oren van onze fans. Ze waren heel geïrriteerd."

"De druk bij Ajax is enorm. Je wordt compleet afgerekend op het wel of niet pakken van de titel. Daarom moeten we na twee jaar zonder kampioenschap dit jaar wel prijzen pakken, of op zijn minst de beker winnen", weet de bekende van Rafael van der Vaart. Hebben de twee elkaar al gezien? "Nee, nog niet. Maar zodra hij in Amsterdam is, spreken we af. Je merkt wel welke status hij hier nog heeft. Rafa is bij Ajax een legende, enorm geliefd. Daar kan hij heel trots op zijn."