FC Twente wimpelde Engelse club af: 'Ik heb gezegd dat ze te laat waren'

FC Twente wimpelde Engelse club af: 'Ik heb gezegd dat ze te laat waren'

31-08-2016 09:02
6

Ted van Leeuwen noemt de deal met Ajax over Hakim Ziyech 'een van de meest gecompliceerde' die hij heeft gesloten. Volgens de technisch manager van FC Twente was er geen marktconforme prijs.

"En dat kwam omdat we te maken hadden met een club die een bovengrens had en een club met een absolute ondergrens. En dat komt zelden voor", zegt Van Leeuwen tegen TC/Tubantia. Uiteindelijk kwamen Ajax en Twente een transfersom van elf miljoen euro overeen.

De Enschedese club wist geen doorverkooppercentage te bedingen, maar dat heeft volgens technisch en commercieel directeur Jan van Halst een reden. "Als we dat wel hadden gedaan, hadden we nooit deze hoge transfersom gekregen." Overigens kreeg Van Leeuwen maandagavond om kwart voor 12 nog bericht van Swansea City, dat een ultiem bod aankondigde. "Maar ik heb ze gezegd dat ze te laat waren."

"Uiteindelijk is het een bijzondere periode geweest. Ik heb vanaf de laatste minuut van het voorbije seizoen tot aan het voltooien van de transfer alles bijgehouden wat er allemaal rond Hakim is gebeurd", vertelt de technisch manager. "Clubs die hem wilden, makelaars en andere perikelen. Ik zit nu al op vijf A4'jes en ik ben nog niet bij de helft."