Beoogde directeur deelt zorgen niet: 'De KNVB is en blijft een AAA-merk'

Beoogde directeur deelt zorgen niet: 'De KNVB is en blijft een AAA-merk'

31-08-2016 09:40
22

Gijs de Jong ziet de toekomst van het Nederlands elftal en de KNVB allerminst somber in. De beoogde opvolger van de vertrokken directeur Bert van Oostveen stelt dat er ondanks de huidige perikelen heel veel dingen goed gaan bij de voetbalbond.

Naast Van Oostveen zijn ook Ruud van Nistelrooy, Dick Advocaat, Marco van Basten en Hans Jorritsma niet of niet lang meer te bewonderen in Zeist. 'De media schilderen de KNVB af als een voetbalbond in chaos', reageert De Jong in een brief aan het personeel die in het bezit is van De Telegraaf. 'Ik snap die perceptie. Maar juist daarom wil ik jullie laten weten dat we klaar staan om de KNVB te laten door ontwikkelen.'

'Ik wil jullie laten weten dat ik vertrouwen heb ik de KNVB, in jullie, in onze plannen en in onze toekomst. (…) Samen kunnen we de hectiek van dit moment aan, samen bouwen we verder aan de KNVB en samen gaan we lief en leed delen', schrijft De Jong, die naar verwachting een dezer dagen wordt aangesteld als opvolger van Van Oostveen.

'De KNVB is en blijft een AAA-merk, wat anderen ook beweren. (…) Ik sta in de startblokken om er samen met jullie allemaal iets moois van te maken. De toekomst is van ons', besluit De Jong.