David Luiz, Mario Balotelli en Isco

Dit is Deadline Day: tien buitenlandse toppers die nog kunnen verkassen

Dit is Deadline Day: tien buitenlandse toppers die nog kunnen verkassen

31-08-2016 11:00
1

De laatste uren van de zomerse transfermarkt zijn ingegaan. Op Deadline Day vinden er traditiegetrouw nog tal van grote deals plaats. Diverse topspelers uit Engeland, Duitsland, Italië en Spanje maken deze woensdag nog kans op een spectaculaire transfer. VoetbalPrimeur zet tien namen op een rij. 

Isco (Real Madrid)
James Rodriguez, Mateo Kovacic en Isco: drie topspelers die onder het bewind van Zinedine Zidane niet zeker zijn van een basisplaats bij Real Madrid. De Franse trainer zou Isco deze week hebben laten weten dat hij de ruimte krijgt om een nieuwe club te vinden. Tottenham Hotspur en Malága zijn in de running. 

Mario Balotelli (Liverpool)
Welke club verlost Balotelli van de Liverpool-tribune? Tal van clubs uit Italië en verre oorden werden deze zomer aan het Italiaanse enfant terrible gelinkt. Volgens de laatste geruchten is Super Mario onderweg naar Ligue 1-formatie Olympique Nice. 

Jack Wilshere (Arsenal)
Ooit hét oogappeltje van Arsenal-manager Arsène Wenger, nu overbodig in het Emirates Stadium. Wilshere kampte de afgelopen jaren met de ene na de andere blessure. Een exit is nabij: Crystal Palace en Bournemouth willen de middenvelder graag huren. 

https://gyazo.com/65e2643b22084b5b826df1444d8ccaf0

Moussa Sissoko (Newcastle United)
Siem de Jong, Georginio Wijnaldum, Tim Krul, Daryl Janmaat: één voor één verlieten ze Newcastle United deze zomer. Ook powerhouse Sissoko neemt afscheid van de Championship-club. Woensdagochtend kreeg de international toestemming van de Franse voetbalbond om het vliegtuig te pakken en een transfer af te ronden. Wordt het Tottenham, Everton of Juventus? 

Axel Witsel (Zenit Sint-Petersburg)
Everton, Liverpool, toch weer Everton, een langer verblijf bij Zenit, de Serie A of tóch een transfer naar de Premier League: als we alle geruchten hadden moeten geloven, was Witsel (27) deze zomer al veertien keer van club gewisseld. Op Deadline Day lijkt de Belg dan toch écht te verkassen. Juventus is zijn meest waarschijnlijke bestemming. 

Marcos Alonso (Fiorentina)
Chelsea wilde zich per se versterken met een vleugelverdediger en lijkt deze te hebben gevonden in Italië. Volgens Italiaanse en Engelse bronnen gaan The Blues woensdag de komst van Marcos Alonso (Fiorentina) afronden. Prijskaartje: zo'n 25 miljoen euro. 

Wilfried Bony (Manchester City)
Voormalig Vitesse-vedette Bony is natuurlijk veel te goed om een halfjaar op de bank van Manchester City te verpieteren. Daarom zoekt de Ivoriaanse spits in extremis nog een nieuwe club. Een verhuizing binnen de Premier League (Everton, Stoke City, West Ham United, Southampton) is mogelijk, maar ook SSC Napoli zou op Bony azen. 

https://gyazo.com/a4aba90ef25fd9780ddd02caf1d0f365

David Luiz (Paris Saint-Germain)
Wellicht het meest verrassende transferverhaal van deze week: Chelsea wil David Luiz terughalen naar Londen. De Braziliaanse stopper verkaste ruim twee jaar geleden voor zo'n vijftig miljoen naar PSG, nu hoopt Roman Abramovich zaken te doen met de Franse grootmacht voor zo'n 35 miljoen. Benieuwd hoe dat gaat aflopen. 

Julian Draxler (VfL Wolfsburg)
Nog een transfergerucht met het steenrijke PSG in de hoofdrol. Duits international Draxler wil dolgraag verkassen naar een grotere club, maar Wolfsburg heeft tot op heden alle aanbiedingen uit het buitenland geweigerd. Als de Bundesliga-club er zelf in slaagt om Heung-min Son los te weken bij Spurs, biedt dat mogelijkheden voor een vertrek van Draxler naar Parijs. 

Eliaquim Mangala (Manchester City)
Éen van de grootste miskopen uit de historie van Manchester City staat voor een vertrek. Mangala kostte The Citizens in 2014 zo'n veertig miljoen euro, maar door Pep Guardiola is de Fransman inmiddels gewogen en te licht bevonden. FC Porto, de oude club van de verdediger, lijkt hem nu te gaan huren. De Portugezen hebben alvast ruimte gemaakt in de selectie door Bruno Martins Indi (onderweg naar Stoke City) te lozen.