'Deense club wil Ajax-middenvelder zo snel mogelijk verlossen van reserverol'

'Deense club wil Ajax-middenvelder zo snel mogelijk verlossen van reserverol'

31-08-2016 11:08
30

Lasse Schöne staat voor een terugkeer naar Denemarken. De dertigjarige middenvelder van Ajax mag zich in de belangstelling verheugen van Bröndby IF, dat de transfer woensdag nog wil afronden. Dat meldt Voetbal International.

Schöne heeft nog een contract tot volgend jaar zomer in Amsterdam. Hij wilde aanvankelijk vechten voor een basisplaats, maar de concurrentie is moordend met aanvoerder Davy Klaassen en aankoop Hakim Ziyech. Trainer Peter Bosz gaf eerder al aan geen rechtsbuiten te zien in de Deen. Hoewel Schöne niet zomaar wil vertrekken bij Ajax, lijkt hij nu toch eieren voor zijn geld te kiezen. In de keuze voor een nieuwe club hecht Schöne wel veel waarde aan de leefomgeving voor zijn gezin.

Volgens Ekstra Bladet is Schöne bij een hotel in Kopenhagen zelfs al gezien met de directeur van Bröndy. De creatieve Deen, die ook in verband werd gebracht met Fenerbahçe, is momenteel in de Deense hoofdstad om zich voor te bereiden op de wedstrijden tegen Armenië en Liechtenstein.

Schöne werd op zijn zestiende door sc Heerenveen naar Nederland gehaald. Een doorbraak in het Abe Lenstra Stadion bleef uit, maar via De Graafschap en NEC knokte hij zich alsnog naar de Eredivisie-top. Afgelopen seizoen was de middenvelder in 24 competitieduels vier keer trefzeker voor Ajax, dat hem in 2012 transfervrij ophaalde in Nijmegen.