Geen Bayern, maar Werder Bremen voor tegenvallende Arsenal-aanvaller

Geen Bayern, maar Werder Bremen voor tegenvallende Arsenal-aanvaller

31-08-2016 16:50
1

Arsenal-aanvaller Serge Gnabry (rechts op foto) is vertrokken naar Werder Bremen. De Duitsers hebben woensdag de transfer via de officiële kanalen bekendgemaakt. Over de lengte van het contract, en de transfersom worden geen uitspraken gedaan.

Even was er in de media sprake van een Gnabry-transfer naar Bayern München. Der Rekordmeister zou hem op zijn beurt verhuren aan Werder. Echter is de Duitse aanvaller 'gewoon' eigendom van Werder. "We zijn verheugd dat hij heeft besloten naar ons te komen. Hij had ook een paar andere opties", zegt technisch directeur Frank Baumann op de website van de club.

Gnabry: "Ik kijk uit naar mijn tijd in Bremen. Het was belangrijk voor me om naar een club te gaan waar perspectief voor me is. De mensen bij Werder hebben veel moeite voor mij gedaan. Ik ben er zeker van dat ik hier kan presteren."

In zijn Arsenal-tijd kon Gnabry niet imponeren, tijdens de afgelopen Olympische Spelen met de Duitse ploeg wél. Mede door zes doelpunten van Gnabry, bereikte de ploeg van Duitsland de finale waarin gastland Brazilië te sterk was.