MVV verrast met Arsenal-deal: 'wonderkind' op huurbasis naar Maastricht

MVV verrast met Arsenal-deal: 'wonderkind' op huurbasis naar Maastricht

31-08-2016 20:16
6

Een opvallende deal op deadlineday: MVV Maastricht huurt een toptalent van Arsenal. Kelechi Nwakali speelt tot het einde van het seizoen in Limburgse dienst.

Nwakali is na Stefan O'Connor de tweede speler van Arsenal-speler die op huurbasis naar Maastricht verkast. Het is alleen nog wachten op een werkvergunning voor de Nigeriaanse middenvelder. "Bij de beloften voetballen is waardevol, maar Arsenal vindt dat het nu tijd is voor hem dat hij zich door ontwikkelt op senioren niveau", reageert trainer Ron Elsen op de clubsite.

De achttienjarige Nigeriaan staat sinds deze zomer onder contract bij Arsenal, dat hem overnam van een Nigeriaanse voetbalacademie. Hij tekende tot medio 2021 en werd vervolgens kortstondig in verband gebracht met Ajax. Nwakali maakte in 2015 grote indruk op het jeugd-WK. Als aanvoerder van Nigeria werd hij verkozen tot beste speler van het toernooi.

Elsen: "Het spreekt voor hem dat hij op het WK U17, vorig jaar in Chili, als aanvoerder een belangrijke rol voor zijn land speelde én de Gouden Bal in ontvangst mocht nemen. In de Jupiler League kennen we de Gouden Stier. Dat is hetgeen waar hij zich nu op moet gaan richten. Bij MVV Maastricht zal Kelechi moeten laten zien wat hij kan en waarom hij bij Arsenal in de opleiding is opgenomen.”