AZ en Hull doen transfer Henriksen ná sluiting transfermarkt uit de doeken

AZ en Hull doen transfer Henriksen ná sluiting transfermarkt uit de doeken

01-09-2016 01:08
17

AZ raakt Markus Henriksen een uur ná de officiële sluiting van de zomerse transfermarkt alsnog kwijt aan Hull City. Dat bevestigen beide clubs in de nacht van woensdag op donderdag via de officiële kanalen.

De 24-jarige Henriksen maakt per direct de overstap naar de huidige nummer vijf van de Premier League. Het AZ-contract van de Noorse middenvelder, wiens naam de hele zomer rondging in het geruchtencircuit, liep na dit seizoen af. Over de transfersom worden geen mededelingen gedaan.

Ondanks dat beide clubs de transfer bevestigen, zorgt de bekendmaking voor de nodige onduidelijkheid. Hull City meldt dat de overgang pas in januari permanent wordt, wat zou betekenen dat Henriksen het eerst halfjaar wordt gehuurd. AZ rept over een afgeronde transfer.

Henriksen speelde sinds 2012 bij AZ, dat hem overnam van Rosenborg. Na een slow-start in Alkmaar kwam hij vorig jaar tot volledige wasdom. De 27-voudig international van Noorwegen was in totaal goed voor 26 doelpunten in 112 competitiewedstrijden.

Henriksen is na David Marshall, Ryan Mason, Will Keane, James Weir en Dieumerci Mbokani de vijfde aankoop van Hull City in de laatste twee dagen van de transferperiode.