Handreiking Gullit: 'Mijn vertrouwen in hem is ernstig geschaad, maar...'

Handreiking Gullit: 'Mijn vertrouwen in hem is ernstig geschaad, maar...'

01-09-2016 07:00
6

Ruud Gullit heeft woensdagavond opnieuw benadrukt dat hij mogelijk alsnog is geïnteresseerd in een functie bij het Nederlands elftal. Eind augustus ketste zijn aanstelling als tweede assistent van bondscoach Danny Blind op het laatste moment af. 

Gullit kwam er met technisch directeur Hans van Breukelen niet uit over een rol bij Oranje. De oud-international heeft echter geen definitieve streep gezet door een avontuur in de staf van het Nederlands elftal. 

"Ik heb een slecht gevoel overgehouden aan het contact met Van Breukelen en mijn vertrouwen in hem is ernstig geschaad. Zeg nooit nooit in het leven en misschien als de situatie bij de KNVB verandert en Danny doet opnieuw een beroep op me, dan ga ik erover nadenken", tekent De Telegraaf op uit zijn mond. "Ik wil hem namelijk wel dolgraag helpen om met Oranje het verloren gegane terrein goed te maken."

Sidekick Van Gelder
Ondertussen is bekend geworden dat Gullit aan de slag gaat bij sportzender Ziggo Sport. Hij gaat bij verschillende programma's aanschuiven als analist en zal geregeld op zondagavond te zien zijn naast presentator Jack van Gelder in de nieuwe talkshow Rondo. Dat programma moet de concurrentie aangaan met Studio Voetbal. Gullit blijft ook actief als analist voor andere zenders (Veronica, BBC).