Update: Droomtransfer naar Barcelona lijkt definitief in de maak voor Kroaat

Update: Droomtransfer naar Barcelona lijkt definitief in de maak voor Kroaat

03-09-2016 11:02
3

FC Barcelona gaat na het sluiten van de internationale transfermarkt mogelijk tóch nog een speler toevoegen aan de selectie. Darijo Srna wordt door Spaanse media gelinkt aan de Catalaanse grootmacht. 

De 34-jarige Srna staat nu nog onder contract bij Shakhtar Donetsk, de club die de vleugelverdediger al sinds 2003 (!) dient. Shakhtar zou nu mee willen werken aan een droomtransfer. Barça heeft namelijk geïnformeerd bij het management van de Kroaat. Trainer Luis Enrique wil graag nog een extra rechtsback aan zijn selectie toevoegen. De afgelopen maanden slaagde de grootmacht er niet in om een opvolger van Dani Alves vast te leggen. 

Als Shakhtar het contract van Srna ontbindt is de 134-voudig international transfervrij en kan hij dus op elk moment bij een andere club aan de slag gaan. Barça deed de afgelopen maanden behoorlijk van zich spreken op de transfermarkt. Naast Jasper Cillessen werden ook Samuel Umtiti, Lucas Digne, André Gomes, Denis Suárez en Paco Alcácer gecontracteerd. 

Update 03/09 11.02: Een overstap van Srna naar Barcelona lijkt daadwerkelijk in de maak. Rinat Akhmetov, preses van Shakhtar, geeft dit weekeinde toe dat de Spaanse club inderdaad belangstelling heeft voor de captain van de Oekraïense topclub. "Zijn hart is verbonden met Shakhtar, maar Barcelona is natuurlijk een geweldige club."

"In deze situatie zal ik niet in het belang van de club handelen, maar in dat van Darijo. Welke beslissing hij nu ook neemt, heel Shakhtar is hoe dan ook trots op hem", aldus Akhmetov tegenover Football1. Volgens sportkrant Marca hoopt Barça Srna (34) vast te leggen voor één seizoen, met de optie op een extra jaar.