AZ is er razendsnel bij en legt jongste debutant ooit vast: 'Allermooiste cadeau'

AZ is er razendsnel bij en legt jongste debutant ooit vast: 'Allermooiste cadeau'

02-09-2016 12:38
8

AZ heeft vrijdag doelman Jasper Schendelaar gecontracteerd. Het jeugdexponent zette op zijn zestiende verjaardag zijn handtekening onder zijn eerste profcontract, dat hem tot de zomer van 2019 aan de Alkmaarders bindt.

"Hij is een ontzettend talentvolle doelman uit onze eigen opleiding", reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts op de clubsite. "Daarnaast is Jasper een Alkmaarse jongen, jeugdinternational en maakte hij op 15-jarige leeftijd al zijn debuut in AZ 1. Dat zegt veel over zijn ontwikkeling en de komende jaren verwachten we nog meer van hem. Hij heeft dit contract verdiend."

"Dit is het allermooiste verjaardagscadeau dat je kunt krijgen", reageert Schendelaar op zijn contractverlenging. De sluitpost is de jongste debutant ooit van AZ. Hij mocht begin juli tijdens de voorbereiding meedoen in een oefenduel met de Polderse Selectie. "Nu wil ik zo snel mogelijk naar het eerste elftal en ook in de Eredivisie mijn debuut gaan maken."

Schendelaar maakte al verschillende keren deel uit van vertegenwoordigende Nederlandse jeugdelftallen. Voordat hij de overstap maakte naar de jeugdopleiding van AZ, keepte de geboren Alkmaarder voor de amateurs van Alcmaria Victrix en De Foresters.