Munsterman: 'Twaalf jaar voor niks gewerkt, terwijl iedere lul geld verdiende'

Munsterman: 'Twaalf jaar voor niks gewerkt, terwijl iedere lul geld verdiende'

02-09-2016 17:47
44

Erik Dijkstra is een op en top FC Twente-supporter. De televisiemaker heeft een documentaire uitgebracht met als titel 'Het laatste jaar van FC Twente'. Joop Munsterman, voormalig bestuurder van de club, werd ook aan het woord gelaten en liet in duidelijke woorden weten wat hij van de barre situatie vond.

Bij De Wereld Draait Door werd een preview van de documentaire getoond. Ook de scene, waarin Dijkstra een telefoongesprek voert met Munsterman, kwam aan bod. "Joop is het symbool voor alles wat is misgegaan bij Twente", stelt Dijkstra. "De risico's werden groter en groter, het moest meer en meer worden. Meer geld, gekkere dingen. Dat resulteerde er uiteindelijk in dat de club bijna ophield te bestaan."

In het telefoongesprek mompelde Dijkstra: "De club is bijna kapot Joop, de club staat op de rand van de afgrond." Munsterman reageert: "De club gaat niet kapot, dat kan ik jou verzekeren. Ik heb er twaalf jaar gewerkt voor niks, terwijl iedere andere lul daar geld verdiende. En al die andere clubbestuurders in Nederland, zoals die meneer Nijland, verdienen twee of drie ton. Voor niks. Ik heb er twee miljoen in gestopt. Jij ook? Ik blijf van je houden, hoor, Erik."