Barça-directeur wijst naar Arsenal: 'Die betaalden veertig miljoen voor Mustafi'

Barça-directeur wijst naar Arsenal: 'Die betaalden veertig miljoen voor Mustafi'

02-09-2016 22:02
3

Lionel Messi gaat dit seizoen een nieuw contract tekenen bij FC Barcelona. Dat zegt technisch directeur Robert Fernandez van de Catalanen. De huidige verbintenis van Messi loopt medio 2018 af.

Barcelona verlengde eerder al de samenwerking met onder meer Neymar met vijf jaar en de club heeft er alle vertrouwen in dat ook Messi in Camp Nou blijft. "Dit jaar zijn er een aantal situaties die we moeten oplossen", zegt Fernandez tegen Sport. "Zoals eerder met Rafinha, Busquets, Neymar en Mascherano. Ook toen zeiden mensen dat we geen akkoord zouden bereiken, maar uiteindelijk bleken er helemaal geen problemen te zijn."

"Ik ben blij dat hij de nummer 1 van de wereld is en dat hij bij ons speelt", zegt Fernandez over Messi. "We zullen dit seizoen een akkoord bereiken. Daar ben ik helemaal van overtuigd. Maar er is geen haast." De directeur beleefde naar eigen zeggen een succesvolle transferzomer met Barcelona. Hij maakt daarbij de vergelijking met Arsenal, dat op de valreep Shkodran Mustafi haalde voor veertig miljoen euro. Samuel Umtiti was met 25 miljoen een stuk goedkoper.

"Ik denk dat we goede deals hebben gesloten", aldus Fernandez. "Umtiti zou in de huidige markt alweer een stuk duurder zijn. In de Premier League betaalden ze uiteindelijk veertig miljoen voor Mustafi bijvoorbeeld."