Kuyt: Feyenoord is daar de dupe van, wij als spelers zijn daar de dupe van

Kuyt: "Feyenoord is daar de dupe van, wij als spelers zijn daar de dupe van"

03-09-2016 10:52
14

Dirk Kuyt vindt het doodzonde dat Feyenoord tijdens thuisduels in de Europa League slechts gesteund wordt door een halfvolle Kuip. De directie van de Rotterdamse club besloot uit veiligheidsoverwegingen om minder toeschouwers toe te laten. Wat Kuyt betreft moet voetbalbond UEFA eens bij zichzelf te rade gaan. 

"De club wordt nu altijd verantwoordelijk gesteld, maar dat is niet fair. Bij Fenerbahçe heb ik het ook al meegemaakt, dat we een wedstrijd zonder publiek moesten spelen en nog werden er vuurpijlen van buiten het stadion naar binnen geschoten. Dan heb je zelfs ellende terwijl je zonder publiek speelt, kregen we er nog bijna weer een schorsing overheen. Dan ben je als club eerder slachtoffer dan dader, lijkt mij. Feyenoord is genoodzaakt deze maatregelen te nemen. Maar wat moet je op een gegeven moment nog?", aldus de 36-jarige aanvoerder in gesprek met Voetbal International. 

"Je speelt vijftig wedstrijden voor vijftigduizend mensen en dan gebeurt er een paar keer wat door een paar idioten. Feyenoord is daar de dupe van, wij als spelers zijn daar de dupe van en alle fans zijn er de dupe van", stelt de routinier vast. "Ik denk dat ze bij de UEFA ook bij Euro 2016 hebben ervaren hoe moeilijk het is de orde te handhaven. Stel dat hier wat gebeurt na al die maatregelen die er nu zijn, met het halflege stadion, met netten rond het veld, met al die extra stewards. Krijgen we dan weer een zware straf? Dat vind ik een beetje te makkelijk."

Lees ook: Drastische maatregelen Feyenoord: 26.000 man welkom en 500.000 euro per duel