'Messi van Breda' houdt het niet droog bij afscheidsduel: Heb het moeilijk, ja

'Messi van Breda' houdt het niet droog bij afscheidsduel: "Heb het moeilijk, ja"

03-09-2016 18:52
9

Natúúrlijk hield-ie het niet droog na afloop van de wedstrijd. Duizenden mensen waren vrijdagavond naar het Rat Verlegh Stadion toegekomen om afscheid te nemen van Anthony Lurling. De 'Messi van Breda', want zo werd de aanvaller toegezongen vanaf de tribunes, speelde in de thuishaven van NAC mee in een vriendschappelijk duel tussen NAC en FC Den Bosch. 

Na 22 jaar kwam er deze zomer een einde aan de profcarrière van Lurling (39). "Dit is geweldig. Wat zijn het, zo'n drieduizend mensen? Die komen speciaal voor jou en voor alle jongens die op het veld staan. Dat is echt geweldig", aldus een geëmotioneerde Lurling voor de camera van Omroep Brabant. 

De oud-speler van onder meer Feyenoord en sc Heerenveen kon zijn tranen amper in bedwang houden. "Ik heb het wel moeilijk, ja, maar ik probeer me ook een beetje groot te houden. Dat komt straks wel. Ik zal nooit meer in een stadion voetballen, denk ik. Het is over. Dat besefte ik vorig jaar al een beetje. Mooi om op deze geweldige manier afscheid te nemen."