Update: Barcelona maakt zaak van De Boer-deal: Dit is nog niet klaar

Update: Barcelona maakt zaak van De Boer-deal: "Dit is nog niet klaar"

06-09-2016 00:00
18

Frank de Boer heeft met Internazionale niet 25 miljoen, maar 29,5 miljoen euro betaald voor Gabriel 'Gabigol' Barbosa. Dat blijkt uit gelekte documenten die in het bezit zijn van UOL Esporte. Een zaak met FC Barcelona volgt.

De Catalanen hadden namelijk een optie om Gabigol over te nemen van Santos, zijn vorige club, als onderdeel van de transfer van Neymar. Santos moest Barça inseinen als er een aanbieding binnenkwam voor Gabigol en deed dat drie dagen voor de deal. In die dagen had Barcelona nog de tijd om de aanbieding van Inter te evenaren om zodoende Gabigol over te nemen.

Barça zegt nu dat het te laat gebeurde en wil daarom een compensatie van 3,2 miljoen euro. Uit het gelekte document, dat ook naar de FIFA moet vanwege de zaak tussen de clubs, blijkt dat de aanvaller 29,5 miljoen euro heeft gekost. De verdeling van het geld is apart: 11,8 miljoen euro ging naar Santos, 11,8 miljoen euro naar Gabigol en zijn management en 5,9 miljoen euro naar Doyen.

Update 00.00: FC Barcelona gaat officieel werk maken van de 'verbroken belofte' van Santos. "De Brazilianen hebben het contract niet gerespecteerd", aldus Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu tegen RAC. "Ze hebben geprobeerd het bod van Inter verborgen te houden, waardoor wij onze belangen niet konden verdedigen. Dit is nog niet klaar."

Lees ook: Barcelona laat deadline lopen voor Gabigol