Jong Oranje ziet directe plaatsing voor het EK verder uit het zicht geraken

Jong Oranje ziet directe plaatsing voor het EK verder uit het zicht geraken

05-09-2016 19:55
7

Jong Oranje kan directe plaatsing voor het EK bijna uit het hoofd zetten. Concurrent Jong Slowakije won de kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus met 0-3 en is daardoor zo goed als zeker van deelname aan het eindtoernooi.

Slowakije pakte de zege in Larnaca dankzij doelpunten van Martin Chrien, Matus Bero en FC Groningen-middenvelder Albert Rusnák. De achterstand van Jong Oranje op de Slowaakse koploper in groep 8 is daardoor opgelopen tot vijf punten met nog twee duels te gaan. Alleen de poulewinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het EK van 2017 in Polen.

Wedden

Meer odds

Jong Oranje sneed zichzelf vrijdag in de vingers door met 2-2 gelijk te spelen tegen Wit-Rusland, dat weer twee punten achter de equipe van bondscoach Fred Grim staat. Alleen de vier beste nummers twee van alle negen kwalificatiepoules spelen nog play-offs om de laatste twee tickets te verdelen.

Voor Jong Oranje staan in oktober nog duels met Turkije (thuis) en Cyprus (uit) op het programma. Slowakije neemt het nog thuis op tegen Wit-Rusland en gaat daarna op bezoek bij Turkije.