'Blind haalt bezem door Oranje-verdediging: drie wijzigingen tegen Zweden'

'Blind haalt bezem door Oranje-verdediging: drie wijzigingen tegen Zweden'

05-09-2016 21:48
86

Het Nederlands elftal treedt dinsdag waarschijnlijk met een gewijzigde verdediging aan tegen Zweden. Virgil van Dijk en Daryl Janmaat stevenen af op een basisplaats.

Dat concludeert Voetbal International op basis van de afsluitende training van Oranje in de Friends Arena in Solna. Verwacht wordt dat Van Dijk een duo gaat vormen met Jeffrey Bruma in het centrum van de defensie. Daley Blind schuift daardoor op naar de linksbackpositie, wat ten koste gaat van Jetro Willems. Aanvankelijk leek Patrick van Aanholt in beeld voor die positie.

Ook aan de rechterkant voert Danny Blind een wijziging door. VI noemt de kans groot dat Joël Veltman, die het moeilijk had tegen Griekenland (1-2 nederlaag), plaatsmaakt voor Dayl Janmaat. Onder de lat verandert niets. Jeroen Zoet krijgt net als tegen Griekenland de voorkeur boven Jasper Cillessen en Maarten Stekelenburg.

Blind liet zich maandagavond tijdens de persconferentie in Solna al ontvallen compacter te gaan spelen met Oranje. "Ik vind dat we veel meer gesloten moeten spelen en veel meer een blok moeten zijn. Waar op het veld dat zal gebeuren? Dat is bij Nederlandse ploegen niet in de eigen zestien, maar wat hoger. De linies moeten heel kort bij elkaar spelen."

Vermoedelijke opstelling Oranje: Zoet; Janmaat, Bruma, Van Dijk, Blind; Strootman, Wijnaldum, Sneijder; Berghuis, Janssen, Promes.