Blijdschap in Spanje: Oranje staat buitenspel na invalbeurt tijdens achtklapper

Blijdschap in Spanje: Oranje staat buitenspel na invalbeurt tijdens achtklapper

05-09-2016 23:02
5

Marco Asensio kan definitief niet meer uitkomen voor het Nederlands elftal. Bondscoach Julen Lopetegui liet het wonderkind (20) maandagavond debuteren voor Spanje.

Asensio viel in de 79e minuut van de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Liechtenstein (8-0) in voor Vitolo en dus is de deur naar Oranje definitief gesloten. In Spanje wordt uitgebreid melding gemaakt van dat ijkpunt.

Wedden

Meer odds

De kans op een Oranje-debuut van Asensio, zoon van een Spaanse vader en Nederlandse moeder, was eerder dit jaar al geslonken tot het nulpunt. Voor het EK in Frankrijk deed hij mee in de vriendschappelijke interland tegen Bosnië. De aanvallende middenvelder maakte geen deel uit van de EK-selectie, al scheelde het weinig.

Vorig jaar waagde Danny Blind nog een poging om Asensio, die onder contract staat bij Real Madrid, te overtuigen van een interlandcarrière bij het Nederlands elftal. Dat lukte niet. Het toptalent was afgelopen seizoen op huurbasis bij Espanyol goed voor vier doelpunten en tien assists. In dienst van Real Madrid was hij vorige maand trefzeker met een schitterende goal in de strijd om de Europese Supercup.