Blind begrijpt niets van scheidsrechter: Dit is een ongelooflijke fout van hem

Blind begrijpt niets van scheidsrechter: "Dit is een ongelooflijke fout van hem"

06-09-2016 22:58
21

Danny Blind baalt van het puntenverlies van Oranje in Solna. Zijn ploeg had moeten winnen, maar werd in blessuretijd tekort gedaan door de scheidsrechter, die een zuiver doelpunt van Bas Dost afkeurde.

"Als je hier 1-3, 1-4 wint is dat een hele normale uitslag gezien de verhouding", zei Blind na afloop tegen de NOS. "Ik vond dat we een goede wedstrijd gespeeld hebben, alleen geven we de goal zelf weg. We wisten dat ze (Zweden, red.) beperkt waren en van spelhervattingen leven."

"Op het moment dat je jezelf beloont, zit de scheidsrechter in de weg", doelt Blind op de afgekeurde goal van Dost. "Ik vond hem een hele sterke wedstrijd fluiten, maar dit is een ongelooflijke fout van hem." Toch keek de bondscoach ook naar zichzelf. "Als je zeven of acht goede kansen krijgt en maar één keer scoort, doe je jezelf tekort. Dat is ook het enige dat we onszelf kunnen verwijten. Onder bizarre omstandigheden heb ik een goed Nederlands elftal gezien", doelde hij op alle KNVB-perikelen van de laatste weken.

Blunder
Uiteindelijk nekte de blunder van Kevin Strootman Oranje dus. Blind: "Het lijkt alsof hij even inhoudt voordat hij de bal weg kan kegelen. Ik heb het er niet meer met hem over gehad, hij zat er zelf al genoeg mee", aldus Blind, die ook goede spelers zag. "Sneijder vond ik een heel goede wedstrijd spelen. Maar er zijn meer spelers. Vincent Janssen was goed. Klaassen was goed, maar scoort niet, dan had hij een prima wedstrijd gespeeld."

De sfeer in de kleedkamer na afloop was teneergeslagen. "Frankrijk speelt gelijk, wij hadden hier drie punten kunnen hebben. De ploeg zit stuk. We hadden Frankrijk op achterstand kunnen zetten. Maar ik moet daar niet in blijven hangen, want we hebben echt een hele goede teamprestatie geleverd, zonder dat we het afgemaakt hebben."