Update: Atlético-coach zweert club tóch trouw: 'Wil ik bij zijn'

Update: Atlético-coach zweert club tóch trouw: 'Wil ik bij zijn'

07-09-2016 21:02
22

Diego Simeone wil eerder stoppen als hoofdtrainer van Atlético Madrid. Met dat nieuws komt El Confidencial woensdag. De Argentijn wil in de zomer van 2018 een punt zetten achter zijn periode in Vicente Calderon.

Begin vorig jaar tekende Simeone nog een nieuw contract dat hem tot de zomer van 2020 in Madrid houdt, maar inmiddels is hij van gedachten veranderd. De stroeve start van het seizoen - twee duels, twee gelijke spelen - zou daaraan bijdragen. Simeone is sinds 2011 hoofdtrainer van Atlético.

De Argentijn vindt het volgens de krant stilaan tijd worden voor iets anders. Om de club niet helemaal te laten vallen, wil hij daarom inzetten op een afscheid in 2018. De relatie met het bestuur van de club zou de afgelopen periode bovendien minder goed zijn geworden.

Afgelopen zomer ging Simeone niet in op een flirt van Paris Saint-Germain. De Franse club bood de Argentijn een blanco cheque, maar Simeone koos er toch voor om bij Atlético te blijven. Dinsdag reist hij met zijn selectie af naar Eindhoven als PSV tegenstander is in het eerste groepsduel van de Champions League.

Update 21:02: Diego Simeone blijft tóch bij Atlético Madrid. "We verhuizen volgend seizoen naar een prachtig nieuw stadion en daar hoop ik bij te zijn", zei de coach bij de presentatie van zijn autobiografie. "Toen ik hier kwam als trainer was ik optimistisch over de kansen van de club en dat ben ik nog steeds."