Teleurstelling bij Stoke City: pechvogel Afellay nog maanden uit de roulatie

Teleurstelling bij Stoke City: pechvogel Afellay nog maanden uit de roulatie

07-09-2016 18:33
12

Vervelend nieuws voor Ibrahim Afellay en Stoke City: de geblesseerde middenvelder hoeft voorlopig niet te rekenen op een rentree in de Premier League. Stoke had stiekem de hoop dat Afellay dit kalenderjaar nog in actie zou komen. Die kans lijkt echter uitgesloten. 

Eind april liep de voormalig speler van PSV en FC Barcelona een zware knieblessure op tijdens een training. The Potters lieten toen al weten dat Afellay (30) sowieso enkele maanden niet meer in actie zou komen en zeer waarschijnlijk ook de start van het nieuwe Premier League-seizoen ging missen. Dat laatste klopte, want de Oranje-international zit nog altijd in de lappenmand. 

Volgens Britse media kan er nu ook een dikke streep door de hoop die Stoke had op een rentree van de rechtspoot in oktober of november. Hij heeft een terugslag gekregen in zijn revalidatieproces. Waarschijnlijk is Afellay pas begin 2017 weer inzetbaar. Assistent-manager Mark Bowen bevestigt dat nieuws. 

In juli 2015 ondertekende Afellay een tweejarige verbintenis in Stoke-on-Trent. Hij kwam in zijn eerste seizoen tot 31 competitieduels (twee goals). Het is niet de eerste keer in zijn carrière dat Afellay zwaargeblesseerd is.