Bosz geeft invulling aan Ziyech-discussie: 'Hij kan op drie, vier posities spelen'

Bosz geeft invulling aan Ziyech-discussie: 'Hij kan op drie, vier posities spelen'

08-09-2016 12:31
22

Hakim Ziyech zegt dat hij mede vanwege trainer Peter Bosz voor een transfer naar Ajax heeft gekozen. Vooral over de positie van de aanvallende middenvelder is veel te doen. Bosz geeft op de wekelijkse persconferentie tekst en uitleg.

De coach van Ajax reageert eerst de stelling dat Ziyech voor hem naar Ajax is gekomen. "Nu ik dit hoor, zal ik hem ongetwijfeld gaan opstellen. Dat weet ik niet, ik had hem voor die tijd nooit gesproken. Ik heb hem wel gesproken om te kijken hoe hij erin stond (wat betreft een overstap naar Ajax, red.). Dat heb ik in het stadion gedaan", vertelt Bosz.

Moet Ajax wennen aan Ziyech?
Over naar de positie van Ziyech. Waar gaat hij spelen bij Ajax? "Ik zie hem als een goede speler. Waar ik denk dat ik hem nodig heb, zet ik hem neer. Als je verder van je eigen goal gaat spelen, vraagt dat wat anders. Daar zal hij ook aan moeten wennen. Er is een positie of drie/vier waar hij binnen onze manier van spelen uitstekend kan voetballen." Maar waar gaat hij nu spelen? "Ik ga nu niks zeggen, dat ga ik altijd eerst met de spelers bespreken."

Moet Ajax ook aan Ziyech wennen? "Ik vind het zo belangrijk dat als je met een speler samenspeelt dat je elkaars kwaliteiten kent. Je moet weten: die kan ik met een man in z'n rug aanspelen of juist met het gezicht naar de goal. Dat heeft altijd even nodig. Maar goede voetballers hebben die klik vrij snel, hoor. Ik verwacht dat zo'n aanpassing snel zal gaan", vervolgt Bosz.

"Het is duidelijk dat hij een speler is die iets toevoegt aan Ajax. Zo'n type hebben we nog niet. Dat is met name het wegsteken van spelers. Ballen geven die anderen misschien niet zien. Los van het feit dat hij ook zelf nog wel eens scoort", besluit de trainer van Ajax.