'Wil ik dit? Nee. Maar alles was beter dan met tegenzin naar Ajax rijden'

'Wil ik dit? Nee. Maar alles was beter dan met tegenzin naar Ajax rijden'

08-09-2016 15:03
5

Lerin Duarte, inmiddels speler van Heracles Almelo, werd in januari 2016 door Ajax verhuurd aan NAC Breda. Zijn verblijf bij de Jupiler League-club verliep met horten en stoten. Duarte was aanvankelijk niet bepaald gemotiveerd om op het tweede niveau aan de slag te gaan. 

"We waren bezig met een paar clubs, maar dat draaide allemaal op niets uit. Vervolgens belde NAC, een paar uur voor de deadline. Toen begon ik na te denken: wil ik eigenlijk wel naar de Jupiler League? Nee. Maar NAC was de enige club die echt concreet werd. Bovendien: alles was beter dan weer een half jaar met tegenzin naar Ajax rijden. In het laatste uur van de transferperiode heb ik besloten tóch naar NAC te gaan, maar eigenlijk wilde ik helemaal niet", blikt de middenvelder terug met Voetbal International. 

NAC-trainer Marinus Dijkhuizen merkte dat het bij zijn aanwinst aan motivatie ontbrak. "Hij had te weinig drive. Na een paar dagen heb ik hem apart genomen en gezegd: als dit zo blijft, dan kunnen we beter stoppen met elkaar, want zó heeft het geen nut."

"Daarna was hij op sommige trainingen de allerbeste. Dan keek iedereen zijn ogen uit. Ook in het thuisduel in de play-offs met FC Eindhoven viel hij geweldig in. Lerin is een fantastische voetballer. Als hij die kwaliteiten elke dag had laten zien, was hij elke wedstrijd de eerste naam geweest die ik op het wedstrijdformulier zou zetten. Maar het was veel te wisselend", besluit de oefenmeester. 

Lees ook: Ajax-miskoop doet boekje open: "Elke dag met een klotegevoel naar de club"