'Mislukte' Van Duinen: 'Heb mijn zaakwaarnemer verteld dat dat me niet boeide'

'Mislukte' Van Duinen: 'Heb mijn zaakwaarnemer verteld dat dat me niet boeide'

08-09-2016 16:09
1

Pas op de allerlaatste dag van de zomerse transfermarkt werd de transfer van Mike van Duinen naar Excelsior afgerond. De 24-jarige spits - afgelopen seizoen ook al verhuurd aan Roda JC - was op een zijspoor beland bij Fortuna Düsseldorf. Toch heeft hij naar eigen zeggen geen spijt van zijn avontuur in de 2.Bundesliga. 

"Natuurlijk had ik wat anders van mijn buitenlandse avontuur verwacht, maar als mens en als voetballer ben ik beter geworden. Ik heb de taal geleerd, heb ergens anders gewoond. Ik ben echt wijzer geworden", blikt de voormalig ADO-aanvaller terug met Voetbal International. Op 31 augustus werd zijn contract in Düsseldorf ontbonden. Daardoor kon Excelsior hem transfervrij inlijven. 

"Ik had het goed naar mijn zin in Duitsland en zo ver was ik nou ook weer niet weg van familie en vrienden, maar ik wilde bewust terug naar de Eredivisie en naar een vertrouwde omgeving. Gewoon weer lekker elke week spelen. Ik kwam bij ADO in no time in de basis, in Düsseldorf heb ik ervaren hoe het is op de bank of zelfs op de tribune te zitten."

Waarom de keuze op Excelsior viel? "Ik had een heel goed gevoel bij de club en bij de trainer. (...) Ik had mijn zaakwaarnemer verteld dat verhalen als je kunt daar en daar heen en die en die club heeft interesse me niet boeiden. Het heeft lang geduurd, ja. Te lang."