'Ajax heeft mij mentaal sterker gemaakt, door alle ongein die daar is gebeurd'

'Ajax heeft mij mentaal sterker gemaakt, door alle ongein die daar is gebeurd'

08-09-2016 16:23
4

Daoud Bousbiba (21) maakt indruk tijdens zijn eerste maanden bij FC Eindhoven. De aanvaller, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep, is vanwege zijn dribbels en acties nu al een publiekslieveling bij de Jupiler League-formatie. 

"Niet Ajax, maar de straat heeft mij gevormd tot de speler die ik nu ben. Ajax heeft mij mentaal wel sterker gemaakt, door alle ongein die daar is gebeurd. Ik denk dat men bij Ajax er in het algemeen moeite mee heeft om met jongens van de straat om te gaan", vertelt hij donderdag in een interview met het Eindhovens Dagblad. "Sommige gasten stoppen dan. Ik niet. Ik hou zoveel van deze sport. Daar kan een club niets aan veranderen."

FC Eindhoven ging dit seizoen al drie keer uit, maar Bousbiba weet zeker dat het goed afloopt. "Ik denk dat we kampioen kunnen worden dit seizoen. Al is nog niet iedereen zich daarvan bewust. We zijn pas net begonnen", hervat de aanvaller zijn verhaal. "Al moet het nu wel gaan gebeuren. Als je zo’n goede voorbereiding draait, dan zorg je automatisch voor hoge verwachtingen. Maar: we hebben ook gewoon sterke spelers. Het komt echt goed."